Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Reiger verjagen uit de vijver? Zo doe je dat! - 4 mogelijkheden

Reiger verjagen uit de vijver? Zo doe je dat! - 4 mogelijkheden

Stef

Geschreven door Stef

11 Jan 2019

Een reiger is natuurlijk een prachtige imposante vogel. Menig vogelspotter zal jaloers zijn wanneer deze vogel zomaar een kijkje komt nemen in jouw tuin. Jij als vijver- of koiliefhebber zal hier echter alles behalve blij mee zijn. Jij wilt de reiger verjagen. Reigers moeten uit de buurt blijven van jouw vissen. Gelukkig zijn er zijn er dan ook genoeg mogelijkheden om deze vogel te verjagen. We hebben verschillende methoden op een rijtje gezet.

Optie 1: Reiger verjagen met namaakreiger

Een van de meest toegepaste methodes om een reiger te verjagen is om een namaakreiger te plaatsen aan de rand van de vijver. Deze namaakreiger zal ervoor zorgen dat mannetjes reigers niet meer langskomen. Echter zullen vrouwtjes reigers niet worden verjaagd. Deze methode is dus niet de beste manier.

Optie 2: Aanpassen van omgeving

Reigers lopen vaak het water in. Het is daarom niet aan te raden de oever van de vijver te voorzien van een lage beplanting. Dit maakt het voor de reiger gemakkelijk om het water in te lopen. De beste manier om een reiger te verjagen is om ervoor te zorgen dat de reiger juist niet de kans krijgt om de vijver in te lopen. Hoge beplanting dus. Wil je geen hoge beplanting? Lees dan verder bij optie 3 of 4.

Oeverbeplanting

Een van de betere methodes om een reiger te verjagen is om oeverbeplanting aan te brengen als hindernis. Vooral hoge overplanting met een hoge dichtheid werken hierbij uitstekend

Schrikdraad

Het spannen van een schrikdraad is wellicht de beste oplossing om reigers te verjagen. Schrikdraad span je rondom je hele vijver. Zodra de reiger in aanraking komt met de schrikdraad wordt er een ongevaarlijk stroompje gegeven. Dit stroompje verjaagt de reiger en leert hem niet meer terug te komen. Deze schrikdraden zijn overigens veilig voor zowel mens als dier.

Optie 3: Spiegelen, glanzen en fonkelen

Reigers houden niet van spiegelende voorwerpen. Spiegelende en glanzende voorwerpen zijn daarom ideaal geschikt om reigers af te schrikken. Niet afhankelijk van batterijen en werkt vrijwel altijd!

Optie 4 (aanrader!): Reiger verjagen met bewegingssensor

Staan de bovenstaande opties je niet aan, of hebben ze voor jouw geen effect? Neem dan een reigerverschrikker op basis van een bewegingssensor. Dit is een zeer effectieve manier om reigers te verjagen. Neem bijvoorbeeld de Velda Laser Guard reigerverschrikker. Benieuwd hoe zo'n bewegingssensor werkt? Lees dan gauw verder en bekijk de productvideo van de Velda Laser Guard.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11496 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

,

24-03-2019 |

“Zeer snelle, accurate levering”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉