Winkelwagen

Vijverstofzuiger test

Roan

Geschreven door Roan

11 Jan 2019

Vijverstofzuigers zijn er in vele vormen, merken, types en prijsklassen. Wij kunnen ons daarom goed voorstellen dat het moeilijk kan zijn om een juiste keuze te maken passend bij uw specifieke vijversituatie. Daarom hebben wij er voor gekozen om de meest verkochte vijverstofzuigers eens te testen om je zo goed mogelijk te kunnen helpen bij de eventuele aanschaf van een stofzuiger. In onze test hebben we de vijf meestverkochte vijverstofzuigers meegenomen.

Aquaforte vijverstofzuiger

Aquaforte vijverstofzuiger

De vijverstofzuiger van Aquaforte is een echt basismodel. Deze stofzuiger wordt geleverd inclusief drie zuighulpstukken, 4 meter zuigslang en 1,5 meter afvoerslang. De grootste voordelen zijn de gunstige prijs, het relatief grote reservoir (35 liter) en zijn grote kracht met een maximale zuigdiepte van 2 meter. Het grootste nadeel van deze Aquaforte vijverstofzuiger is dat deze continu geleegd dient te worden voordat je verder kunt gaan met stofzuigen. Gelukkig gaat dit wel snel door de volautomatische werking.

Conclusie

Prima werkende basis vijverstofzuiger voor een zeer gunstige prijs. Heeft wel het nadeel dat de stofzuiger continu geleegd dient te worden zodra het reservoir vol is.

Aquaforte vijverstofzuiger

Oase Pondovac Classic vijverstofzuiger

Het instapmodel in de enorm populaire Pondovac serie van Oase. Je bent verzekerd van een super degelijke én betrouwbare vijverstofzuiger. De Pondovac Classic wordt compleet geleverd inclusief 4 zuigmonden, 4 meter zuigslang en 2 meter afvoerslang. De grootste voordelen van deze stofzuiger zitten hem voornamelijk in een hoge betrouwbaarheid en een grote kracht (3000 liter per uur) met een maximale zuigdiepte van 2 meter. Het grootste nadeel van deze Pondovac Classic is dat ook deze continu geleegd dient te worden voordat je verder kunt gaan met stofzuigen. Ook bij deze stofzuiger gebeurd dit volautomatisch. Het nadeel hierbij is wel dat het reservoir wat kleiner is en dus sneller vol is: 28 liter.

Conclusie

Zeer betrouwbare basis vijverstofzuiger van Duitse Kwaliteit. Heeft het nadeel dat de stofzuiger continu geleegd dient te worden zodra het reservoir vol is.

Oase Pondovac 5 vijverstofzuiger

Oase Pondovac 5 vijverstofzuiger

De grote broer van de enorm populaire Pondovac 4. De Oase Pondovac 5 is in onze ogen uitstekend geschikt voor het reinigen van grotere zwem-, koi- of natuurvijvers. Deze stofzuiger werkt niet met een tweekamersysteem maar met een tweede geïntegreerde vuilwaterpomp. Hiermee kun je continu blijven stofzuigen zonder aan kracht te verliezen. Het is zelfs mogelijk om het water omhoog te vervoeren naar bijvoorbeeld een zeefbochtfilter zodat er geen waterverlies optreedt. Daarnaast wordt de Oase Pondovac 5 geleverd inclusief 5 zuigmonden, robuuste zuigbuizen, 5 meter aanzuigslang en maarliefst 10 meter afvoerslang. Ook de zuigkracht is nog verder verhoogd tot maarliefst 8000 liter per uur. Voor de professionele gebruiker kan deze stofzuiger ook nog uitgebreid worden met diverse optionele producten zoals een drijvende slangenset van 10 meter, een telescoopstang en een trechtermond.

Conclusie

De Pondovac 5 is de perfecte vijverstofzuiger voor de grotere vijvers. De voordelen zitten hem voornamelijk in een ongekend hoge zuigkracht, de geïntegreerde vuilwaterpomp en de vele optionele mogelijkheden die deze stofzuiger biedt.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11496 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

,

24-03-2019 |

“Zeer snelle, accurate levering”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉