Winkelwagen

How to: Installatie biOrb aquarium

Het installeren van een biOrb aquarium is zeer eenvoudig. Binnen 15 minuten staat de biOrb volledig geïnstalleerd klaar waarna overgegaan kan worden tot het decoreren en vullen van het aquarium. Voordat we uitleggen hoe de biOrb geïnstalleerd kan worden is het belangrijk om eerst een goede plaats te kiezen. Belangrijk is namelijk om de biOrb niet in de buurt van een verwarming en direct zonlicht te plaatsen. Dit verhoogd de kans op algengroei namelijk aanzienlijk. Daarnaast is het belangrijk om de biOrb op een stabiele ondergrond te plaatsen. Voor een koudwater aquarium moet één stopcontact voorzien worden terwijl voor een tropisch of zoutwateraquarium twee stopcontacten nodig zijn.

Stappenplan installeren biOrb aquarium

In de doos vindt je naast de biOrb het filter, de luchtbuis, het keramisch gesteente, de luchtpomp inclusief luchtslang, transformator en twee zakjes bacterien voor een goede waterkwaliteit. Het onderstaande stappenplan toont de volgorde van de te doorlopen stappen. Wanneer je deze snelle stappen volgt kan er niets meer misgaan.

Stap 1

Haal de luchtbuis uit het aquarium en de filtercassette uit de doos. Verwijder het cellofaan van de filtercassette en spoel de cassette onder de kraan af. Verbind de filtercassette vervolgens met de luchtbuis en draai de luchtbuis in de richting die de pijl aangeeft tot alle cassettelipjes volledig zijn vergrendeld.

Stap 2

Controleer nu eerst of er geen obstakels zijn in het aquarium. Vervolgens plaats je de luchtbuis / filtercassettecombinatie in het aquarium. Deze zet je vast door de luchtbuis een kwartslag in de richting van de pijl te draaien. Als je dit goed gedaan hebt blijven de luchtbuis en het filtercartridge op hun plaats.

Stap 3

De volgende stap is het plaatsen van het keramisch gesteente op de bodem. We raden aan deze grondig af te spoelen onder de kraan. Hierbij gooi je de stenen kleiner dan een erwt weg. Daarna plaats je de stenen op de bodem van het aquarium. Aan te raden is om ze ook goed rondom het filter te plaatsen om ervoor te zorgen dat de vissen hier uit de buurt blijven. Zorg er wel voor dat er geen keramische deeltjes op het filterhuis achterblijven.

Stap 4

De luchtslang die uit het aquarium komt wordt aangesloten op de meegeleverde luchtpomp. Handig hierbij is om de luchtpomp boven waterniveau te plaatsen om eventuele waterschade te voorkomen bij bijvoorbeeld stroomuitval.

Stap 5

Als laatste sluit je de pomp en de lamp aan op de meegeleverde transformator. Sluit de trafo vervolgens aan op het stopcontact en schakel hem in. De pomp moet 24 uur per dag werken.

Stap 6

Nu alles is aangesloten kan de biOrb gevuld worden met leidingwater op kamertemperatuur. De biOrb mag gevuld worden tot 5 centimeter boven de luchtbuis. Mocht je nog decoratie gaan toevoegen aan de biOrb is het verstandig om deze niet te ver te vullen. Deze verdringen het water namelijk waardoor het waterpeil stijgt.

Stap 7

Zodra de biOrb gevuld is met water kan de decoratie geplaatst worden. Zo kun je eventueel een ornament over luchtbuis laten zakken en kan de rest van de decoratie geplaatst worden.

Stap 8

Nu alles klaar voor gebruik is voeg je het zakje "Water Conditioner" toe.

Stap 9

Plaats nu de lamp aan de bovenzijde van het aquarium. De biOrb is nu klaar voor gebruik.

Stap 10

Na 24 uur wachten mag ook de Biological Booster toegevoegd worden.!

Stap 11

Het aquarium is nu klaar voor gebruik. Het eerste visje kan eventueel worden toegevoegd. Vervolgens is het aan te raden om steeds 28 dagen te wachten met het toevoegen van weer een nieuw visje. Zo geef je het aquarium de kans om goede bacterien te ontwikkelen welke zorgen voor een leefbare omgeving.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 13302 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Julian Bakker, Almere

03-06-2020 |

Snel en netjes geleverd!

“Snel en netjes bezorgd! Product doet het super”

10