Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • 'Veiligheidsmeubels' voor je zwembad

'Veiligheidsmeubels' voor je zwembad

Daan

Geschreven door Daan

11 Jan 2019

Gevolgd door plezier en beleving gaat veiligheid natuurlijk voorop in een zwembad. Er zijn diverse 'meubels' die bijdragen aan een veiligere zwembadervaring. We hebben het dan over veiligheidstrappen, -leuningen en -afdekkingen.

Veiligheidstrappen

Veiligheidstrap

Om ervoor te zorgen dat je voor en na het zwemmen veilig je bad in en uit kunt gaan, zijn er veiligheidstrappen. Dankzij hun vorm en antislip traptreden kun je heel gemakkelijk je zwembad betreden of verlaten. De traptreden zitten schuin in plaats van recht onder elkaar (zoals bij gewone zwembadtrappen). Hierdoor kun je sneller en gemakkelijker je trap op of af komen.

Veiligheidstrappen zijn in twee soorten verkrijgbaar: 1-delig en 2-delig. Tweedelige zwembadtrappen zijn speciaal gemaakt zodat je je zwembadafdekking niet hoeft te laten aanpassen. Deze trappen zijn ideaal wanneer je je zwembad dagelijks op- en afdekt en dus ideaal voor zwembaden met een automatisch oprolsysteem of een zomerzeil.

Ook voor je hond bestaat er een speciale veiligheidstrap, namelijk de Skamper Ramp voor honden, waarmee je hond zelfstandig op een veilige manier je zwembad kan verlaten, wanneer hij erin is gevallen of gesprongen. Veiligheidstrappen zijn echter alleen te gebruiken bij een volledig ingegraven zwembad.

Veiligheidsleuningen

Veiligheidsleuning

Zwembadleuningen zijn een goede manier om wat extra ondersteuning te bieden bij je zwembad. Vooral voor oudere mensen zijn zwembadleuningen een echte aanrader. Dankzij een roestvrijstalen handgreep kun je veilig het zwembad in- of uitkomen en dankzij de leuningen in het zwembad heb je altijd leunpunten om even tot rust te komen.

De zwembadleuningen fungeren als handrails om het zwemmen comfortabeler te maken. De leuningen zijn gemaakt van roestvrijstaal, wat ervoor zorgt dat de leuningen niet zullen roesten maar ook dat ze beschermd zijn tegen chloor en andere chemicaliën. Bovendien zijn de leuningen ook ideaal om aan de rand op te steunen.

Veiligheidsafdekkingen

veiligheidsafdekking

Een hele goede manier om te zorgen dat je zwembad veilig is op het moment dat je hem niet gebruikt en dus afgedekt hebt, is door gebruik te maken van een stavenafdekking. Een stavenafdekking is gemaakt van sterk pvc materiaal met daartussen aluminium buizen. Hierdoor is het mogelijk dat de zwembadafdekking als het ware op je zwembadrand leunt. Ook dankzij het materiaal is een stavenafdekking superveilig. Als je kind struikelt of valt en op de afdekking terecht komt is dat geen probleem, je kind zal niet in het water belanden. Dit houdt echter niet in dat het de bedoeling is dat iedereen er altijd overheen loopt.

veiligheidsafdekking

Een stavenafdekking, mits goed op spanning, zal ervoor zorgen dat alle randen van je zwembad volledig worden afgesloten, waardoor je ook niet onder het zeil terecht kunt komen. Tevens is een stavendekking geschikt voor alle 4 de seizoenen, waardoor je dus geen apart winter- en zomerzeil hoeft aan te schaffen. Stavenafdekkingen zijn op maat verkrijgbaar, maar ook op een houten zwembad kun je een stavenafdekking plaatsen.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11508 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Martin, Dilsen-Stokkem

21-04-2019 |

“Alles vlot verlopen”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉