Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Helder water dankzij een krachtige vijverpomp

Helder water dankzij een krachtige vijverpomp

Eric

Geschreven door Eric

30 Jan 2019

Voor een vijver met een fontein, beekloop, waterval of vijverfilter is een krachtige vijverpomp onmisbaar. De vijverpomp zorgt namelijk voor de aandrijving en brengt het water in beweging, wat een goed effect heeft op de waterkwaliteit. Heel belangrijk dus voor een gezonde en schone vijver.

Vijverpomp brengt het water in beweging

Een belangrijke functie van de vijverpomp is het water in beweging brengen. In de vijver vinden allerlei biologische processen plaats. Daarbij ontstaan schadelijke stoffen die aan de lucht afgevoerd moeten worden. Doordat het water in beweging is, vindt deze gaswisseling beter plaats. Het loont dus voor je vijver om het water in beweging te brengen. Dit kun je doen in combinatie met een fontein, beekloop of waterval en een vijverfilter.

Aandrijving van fontein, beekloop of waterval

Gebruik je de vijverpomp om een fontein, beekloop of waterval aan te drijven, dan breng je niet alleen het water in beweging, maar voeg je ook een leuk element toe. Een vijver in de tuin gaat daarmee ook veel meer leven, je kunt er naar blijven kijken. Wil je zo’n sfeerelement toevoegen? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een regelbare vijverpomp met enige overcapaciteit. De kracht van de waterstroom is daardoor heel goed af te stellen en pas je geheel naar wens aan. Zo kun je ook nog besparen op je stroomkosten.

Aandrijving van vijverfilter

Gebruik je de pomp voor een vijverfilter, dan pak je het vuil in de vijver effectief aan. De vijverpomp zorgt voor de aanvoer van het vijverwater naar het vijverfilter. Bij de doorstroming door het vijverfilter wordt het vuil in het water aangepakt. Een vijverpomp is in combinatie met een vijverfilter dus ook heel belangrijk voor helder en gezond vijverwater.

Verschillende vijverpompen

Er zijn dus verschillende vijverpompen verkrijgbaar die allen een specifieke werking hebben. Met een filterpomp drijf je het vijverfilter aan, met een fonteinpomp voeg je een complete fontein toe aan je vijver en met een watervalpomp of beeklooppomp kun je de vijver met een mooi sfeerelement verrijken.

Een vijverpomp kun je dus voor meerdere functies inzetten om te zorgen voor een betere waterkwaliteit. Benieuwd naar de capaciteit die je nodig hebt voor jouw vijver? Lees dan verder in ons advies over de keuze voor de juiste capaciteit een vijverpomp

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉