Winkelwagen

Zo reinig je je spa filter

Harm

Geschreven door Harm

19 Feb 2019

Je ontkomt er niet aan om je spa filter na enkele weken te vervangen. Echter, je kunt de vervangingstijd aanzienlijk verlengen. Dit doe je door de spa filter tussentijds te reinigen. Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Controleer je spa filter om de 1 á 2 weken

Je spa filter kan verstopt raken en/of gaan stinken. Het is verstandig dit goed in de gaten te houden. Kom niet voor verrassingen te staan met onaangename geuren of water dat niet goed meet doorloopt.

Tijd om te reinigen? Gebruik een filterreiniger

Een filterreiniger sluit je aan op de tuinslang (met een Gardena koppeling). Je kunt kiezen uit een filterkam (handmatig) of een automatische manier van reinigen.

Handmatig reinigen met een filterkam

Met een filterkam kom je gemakkelijk tussen de lamellen van je spafilter. Tegelijkertijd spuit er water uit de kam. Ga van boven naar beneden, op en neer. Draai de spa filter rond, zodat je tussen alle lamellen komt.

Automatisch reinigen met een reinigingssysteem

Er zijn ook automatische reinigingssystemen die het werk voor je doen. Je plaatst de filter in het reinigingssysteem, zet het systeem op de goed stand en je filter wordt gereinigd. Je hebt geen elektriciteit nodig, want deze systemen werken op waterdruk.

Gebruik een filterreinigingsmiddel voor een beter reinigingsresultaat

Wil je een extra goed schoonmaakresultaat? Gebruik dan, alvorens je het filter reinigt met bijvoorbeeld een filterkam, een reinigingsmiddel. Gebruik een tablet of vloeistof die je op laat lossen in een emmer heet water. Laat de spa filter hier vervolgens in weken. Houd hierbij altijd de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel aan. Tot slot spoel je de filter af met een filterreiniger en deze is weer hartstikke bruikbaar.

Tip: zorg dat je voldoende filters in huis hebt (minimaal 2). Dan kun je een andere filter plaatsen terwijl je de huidige filter gaat reinigen. Zo kan de spa gewoon in gebruik blijven.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12132 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

marja, vledderveen

08-01-2020 |

Alles top!

“Snelle levering en dat in de kersttijd! Stevige verpakking. Niets op aan te merken.”

10
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉