Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Reinig de leidingen van je jacuzzi voor een langere levensduur

Reinig de leidingen van je jacuzzi voor een langere levensduur

Harm

Geschreven door Harm

19 Feb 2019

Het wordt vaak vergeten, maar het is o zo belangrijk om de leidingen van je jacuzzi regelmatig te reinigen. Met regelmatig bedoelen we eens in de 3-4 maanden; tegelijkertijd met het verversen van het water. Essentieel om aanslag en verstoppingen te voorkomen.

Hoe je te werk gaat lees je in hoofdlijnen hieronder. Voor de specifieke werking van een reinigingsproduct, raadpleeg de handleiding of producttekst van het desbetreffende product.

Tijd om het water te verversen? Wacht nog heel even!

Het is het perfecte moment om je leidingen te reinigen; vlak voordat je het water in je jacuzzi gaat verversen. Je hebt namelijk water in je spa nodig om een leidingreinigingsproduct te laten werken. Dit water wordt natuurlijk vies en is niet meer fris om in te zitten. Maargoed, je wilde het water toch al verversen ;-)

Tref de juiste voorbereidingen

Voordat je een leidingreinigingsproduct toevoegt, is het belangrijk dat je de volgende twee handelingen uitvoert:

  1. Verwijder de filters (tip: maak deze meteen even schoon met een filterreiniger; of gooi de vieze filter weg om later een nieuwe, schone filter te plaatsen)
  2. Zorg dat alle spuitmonden en luchtkleppen open staan

Voeg een leidingreinigingsproduct toe

Dan is het nu tijd om de leidingen daadwerkelijk te gaan reinigen. Dit doe je met een tablet of vloeistof. Houd hierbij altijd de gebruiksaanwijzing van het betreffende leidingreinigingsproduct aan.

Heb je nog geen leidingreinigingsproduct in huis? Neem dan een van de volgende twee producten. Uit ervaring schuiven wij deze twee naar voren als beste leidingreinigers:

AquaFinesse Spa Clean (tablet)

Bekijk dit product

Leisure Time Jet Clean (vloeistof)

Bekijk dit product

Ververs het jacuzziwater

Nadat je de gebruiksaanwijzing van het leidingreinigingsproduct goed hebt opgevolgd en de leidingen gereinigd zijn, kun je het water gaan verversen. Doe dit ook echt, want alle vuiligheid uit de leidingen zit nu in het jacuzziwater.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 12133 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Lud Ronkes , Dinteloord

25-01-2020 |

Service perfect ....dikke 10

“De bestelling aquaforte lucht pomp ap-80,voldoet helemaal aan de gegevens met betrekking tot de stilte van de pomp ..... geweldige pomp. Dikke 10. En een geweldige pluim voor Topp . . . ”

10