Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • Geld besparen met een energiezuinige vijverpomp?

Geld besparen met een energiezuinige vijverpomp?

Rick

Geschreven door Rick

11 Jan 2019

Een energiezuinige vijverpomp is enorm belangrijk om de vijverhobby betaalbaar te kunnen houden. In veel gevallen functioneert een vijverpomp namelijk 24 uur per dag om het water in beweging te houden of het vijverfilter te voeden. En dat vaak 365 dagen per jaar. En mocht je het niet weten, 1 watt kost op jaarbasis al snel meer dan 2 euro. Om deze reden is het dan ook zeer interessant om bij de aankoop van een pomp niet alleen rekening te houden met de aanschafprijs maar ook met het verbruik. In de praktijk zien we bijvoorbeeld vaak dat een duurdere energiezuinige vijverpomp zich al binnen 1 jaar terug verdiend. In deze blog proberen wij je zo goed mogelijk te informeren over de verschillende energiezuinige vijverpompen die verkrijgbaar zijn op de markt.

energiezuinige vijverpomp

Welke vijverpomp is het meest energiezuinig?

Wil je de vijverhobby betaalbaar houden, dan kies je voor een energiezuinige vijverpomp. Oudere vijverpompen verbruiken vaak maar energie, waardoor het zeker kan lonen over te stappen op een nieuw model. Om je een indruk te geven van vijverpompen die goed scoren op energiezuinigheid hebben we drie toplijsten voor je samengesteld. Een top-3 voor de kleine, middelgrote en grote vijver. Deze vijverpompen verplaatsen het meeste water per 1 watt verbruikte energie.

Top-3 voor de kleine vijver (tot 5000 liter)

 1. Aquaforte O-46000 vijverpomp
 2. Aquaforte EC-5000 vijverpomp
 3. Oase Aquamax Eco Premium 4000 vijverpomp

Top-3 voor de middelgrote vijver (tot 15000 liter)

 1. Aquaforte O-Plus 10000 Vario vijverpomp
 2. Oase Aquamax Eco Classic 8500 vijverpomp
 3. Velda Green Line 8000 vijverpomp

Top-3 voor de grote vijver (25000 liter en groter)

 1. Blue Eco 320 vijverpomp
 2. Oase AquaMax Eco Twin 20000 vijverpomp
 3. Aquaforte DM-20000 Vario vijverpomp

Regelbare vijverpomp: extra energiezuinig

Naast het gemiddelde verbruik van een pomp is nog een ander gegeven van belang. Er zijn namelijk vijverpompen die volledig regelbaar zijn. In de winterperiode kun je de flow bijvoorbeeld terugdraaien waardoor ook het verbruik minder wordt. Onder andere de Aquaforte DM-Vario en Oase Aquamax Eco Premium pompen bieden deze mogelijkheid. Sommige Aquamax Eco Premium pompen gaan hier nog een stapje verder in. Naast een handmatige mogelijkheid om de flow en daarmee het verbruik terug te draaien kun je ook het 'Seasonal Flow Control' systeem activeren. Hiermee past deze energiezuinige pomp zich volledig aan aan de tijd van het jaar. Hiermee kun je een extra besparing realiseren tot wel 30%!

Aquaforte DM-Vario

Aquaforte DM-Vario

Eindelijk verkrijgbaar op de markt zijn de Aquaforte DM-Vario pompen. Deze nieuwe pompen uit de Aquaforte lijn zijn 100% regelbaar en worden geleverd inclusief controller. Hiermee stel je de capaciteit (en het verbruik!) volledig naar wens in. Op deze manier kun je bijvoorbeeld in de winter enorm besparen op jouw energiekosten.

Oase Aquamax Eco Premium

Oase Aquamax Eco Premium

Alleen bij Toppy profiteer je nu bij aankoop van de Oase Aquamax Eco Premium van een gratis meegeleverde dimmer ter waarde van €49,95. Hiermee stelt u de doorstroming volledig naar eigen wens in en ben je in staat om flink op je energierekening te besparen. Tevens kan het nuttig zijn om bijvoorbeeld de hoeveelheid water perfect af te stemmen op jouw beekloop, waterval of filterinstallatie. Door de capaciteit bijvoorbeeld in de winterperiode terug te draaien kun je enorm veel geld besparen op jouw energierekening.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉