Winkelwagen

 • Home
 • Advies
 • Inhoud zwembad berekenen in liters en m³

Inhoud zwembad berekenen in liters en m³

Harm

Geschreven door Harm

10 Sep 2019

Het is altijd handig om de inhoud van je zwembad te weten. Het is zelfs essentieel om te weten, wil je bepaalde zwembadproducten aanschaffen. Denk aan een nieuwe zwembadpomp (benodigde pompcapaciteit?), warmtepomp (benodigde verwarmingscapaciteit?) of chemicaliën (welke hoeveelheid?). Bereken hier snel de hoeveelheid water in je zwembad in de eenheden liters en m³.

Direct de inhoud van je zwembad (laten) berekenen

Kies hieronder de vorm van je zwembad en vul de benodigde afmetingen in in centimeters. Je krijgt vervolgens direct de inhoud van je zwembad in liters en m³ te zien.

Handmatig de hoeveelheid water in je zwembad berekenen

Benieuwd hoe de berekeningen zijn opgebouwd? Of wil je de inhoud handmatig nog eens narekenen? Hieronder lees je per vorm wat de formules zijn om de hoeveelheid water in je zwembad uit te rekenen. We gaan hierbij telkens uit van eenheden in cm.
Voor de inhoud in liters: deel de uitkomst door 1.000
Voor de inhoud in m³: deel de uitkomst door 1.000.000

Inhoud rechthoekig zwembad berekenen

Voor het uitrekenen van de hoeveelheid water in een rechthoekig zwembad heb je eigenlijk maar 1 formule. Dit is ook meteen de simpelste formule uit dit artikel:

  Lengte in cm X Breedte in cm X Waterdiepte in cm
  /1000 (liters) of /1000000 (m³)

Inhoud rond zwembad berekenen

Voor het uitrekenen van de hoeveelheid water in een rond zwembad is er een wiskundige en een wat simpelere formule. De wiskundige formule luidt als volgt:

  π X (Radius in cm X Radius in cm) X Waterdiepte in cm
  /1000 (liters) of /1000000 (m³)

Deze formule is echter te herleiden naar de wat simpelere formule:

  Lengte in cm X Breedte in cm X Waterdiepte in cm X 0,78
  /1000 (liters) of /1000000 (m³)

Let op: de uitkomsten wijken licht van elkaar af.

Inhoud ovaal zwembad berekenen

Ook voor het uitrekenen van de hoeveelheid water in een ovaal zwembad is er een wiskundige en een wat simpelere formule. De wiskundige formule luidt:

  ((Lengte in cm – Breedte in cm) x Breedte in cm x Waterdiepte in cm) + (π X (Radius in cm X Radius in cm) X Waterdiepte)
  /1000 (liters) of /1000000 (m³)

Deze formule is te herleiden naar de simpelere formule:

  Lengte in cm X Breedte in cm X Waterdiepte in cm X 0,89
  /1000 (liters) of /1000000 (m³)

Let op: de uitkomsten wijken licht van elkaar af.

Maargoed, wil je de inhoud van je zwembad snel even weten, dan raden we je toch gewoon aan om onze interactieve calculator te gebruiken ;)

En nu?

Nu je de inhoud van je zwembad weet, is het leuk om dat te vertellen en daarbij te vergelijken met je buurman, vrienden of andere zwembadbezitters - wie heeft nu het grootste zwembad? Maar bovenal kun je nu veel gemakkelijker de juiste capaciteit voor je zwembadpomp of warmtepomp bepalen. Of de hoeveelheid chloor of andere chemicaliën die je aan je zwembad toe moet voegen. Hoe je alle bovengenoemde precies bepaalt, leggen we je graag uit in de productcategorie zelf. Klik dus rustig verder.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 11643 beoordelingen!
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Gecertificeerde webwinkel

Michael, Volendam

10-07-2019 |

“Duidelijke website, scherpe prijzen, snelle levering.”

9
Toppershops heet vanaf nu Toppy!

Dat ziet er misschien even anders uit dan je gewend bent. Toppershops is namelijk van naam veranderd, vanaf nu heten wij Toppy! En bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk én een spiksplinternieuwe webshop.

Toppy.nl is voortaan de plek voor ons gehele zwembad-, spa-, vijver- en outdoorassortiment. Zo vind je voortaan al het beste voor buiten onder één dak! Meer over Toppy lees je hier 🎉