Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Kamado Joe: een unieke barbecue ervaring

Kamado Joe: een unieke barbecue ervaring

Wil je jouw barbecue skills naar een hoger niveau brengen? Dan is een Kamado Joe barbecue ideaal voor jou. Deze keramische barbecue werkt op houtskool en is tot in detail uitgewerkt. Kamado Joe staat voor betere kwaliteit, slimmere functies en innovatieve accessoires. In deze blog behandelen we al deze bijzondere eigenschappen van de Kamado Joe die ervoor zorgen dat ook jij professioneel kunt barbecueën.

Perfecte afsluiting voor perfecte bereiding

De Kamado Joe wordt dankzij een fiberglas ring in combinatie met een kliksluiting perfect afgesloten. Hierdoor blijft de rook in de keramische barbecue en geeft deze maximale smaak af aan alles wat je grillt. Naast deze perfecte afsluiting is de gewenste circulatie eenvoudig in te stellen op de Kamado Joe barbecue. Dit doe je simpel met de Kontrol Top luchtschuif aan de bovenzijde van de barbecue. Hiermee bepaal je heel nauwkeurig de luchttoevoer die je wenst. De luchtcirculatie is bepalend voor de temperatuur waarmee je werkt. De temperatuur is daarnaast eenvoudig af te lezen op de in de deksel ingebouwde thermometer. Dit alles samen zorgt ervoor dat ook de minder ervaren barbecueër een lekker sappig stuk vlees met een heerlijke rooksmaak kan bereiden op een Kamado Joe.

Tegelijkertijd werken met meerdere hittezones

meerdere hittezones Kamado Joe

Zoals gezegd staat Kamado Joe naast kwaliteit ook voor slimmere functies. Het unieke ‘Divide and conquer’ systeem is een van de slimme functies van de Kamado Joe barbecues. ōMet behulp van dit systeem bereid je alles op de perfecte temperatuur. Het grillrooster is op drie verschillende hoogtes boven de kolen te plaatsen. Op deze manier kan je elk gerecht op de juiste temperatuur barbecueën. Het rooster bestaat daarnaast ook uit twee delen waardoor je tegelijkertijd op twee verschillende hittezones kunt werken. Zo kun je het ene deel van het grillrooster dicht bij de kolen plaatsen om iets op hoge temperatuur te grillen. Terwijl je tegelijkertijd op de andere helft van het grillrooster bijvoorbeeld groente op een wat lagere temperatuur kunt grillen door deze ver van de hete kolen af te plaatsen. Door dit unieke ‘Divide and conquer’ systeem is het mogelijk om een hele maaltijd tegelijkertijd klaar te maken op de Kamado Joe barbecue.

De verschillende Kamado Joe modellen

In ons assortiment hebben we een breed scala aan Kamado Joe barbecues met elk hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Hieronder zullen we alle typen barbecues van Kamado Joe kort bespreken.

Kamado Joe Classic

Classic

De Kamado Classic heeft een hittebestendige behuizing die rook een sappen vasthoudt. Deze Kamado Joe heeft een groot grilloppervlak met ruimte voor zo’n 10 of 12 grote stukken vlees. Door het standaard meegeleverde ‘Divide and conquer’ systeem kun je tegelijkertijd grillen in verschillende hittezones. De Kamado Classic is het meest populaire model van de Kamado Joe serie. De Classic is doorontwikkeld naar een nieuwe variant, namelijk de Kamado Classic II. De Classic II is de nieuwste grill in het assortiment van Kamado Joe en daarmee de meest gevorderde grill.

Kamado Joe Big Joe

Big Joe

De Kamado Joe Big Joe bevat alle onderdelen die van de Classic II zo’n goede barbecue hebben gemaakt, maar dan in een groter model. Met gemak bereid je drie volledige ribben tegelijkertijd op de Big Joe. Je vlees blijft altijd lekker sappig in de Big Joe door de dikke keramische wanden die rook en smaak binnen de barbecue houden.

Kamado Joe Joe Junior

Joe Junior

De Joe Junior is de draagbare variant van Kamado Joe. Hiermee kun je overal genieten van de heerlijk smaak die je alleen met een Kamado Joe creëert. De Joe Junior weegt slechts 31 kg, maar heeft ondanks dat toch een grote grilloppervlakte. Ook dit model is voorzien van een dikke keramische behuizing waardoor de smaak, geuren en hitte binnen de Joe Junior blijven en je een heerlijk mals stukje vlees kunt bereiden.

Kamado Joe ProJoe

ProJoe

De ProJoe is de grootste en beste grill uit het assortiment van Kamado Joe. De ProJoe is extra hoog en biedt nog meer mogelijkheden op het gebied van grillen, schroeien, roosteren en roken. Deze grill is tot in detail uitgewerkt en biedt professionele koks, maar ook hobby barbecueërs de mogelijkheid om vlees perfect te roken of grillen.

Kamado Joe Classic II stand-alone

Stand-alone

De Classic II en de Big Joe zijn ook verkrijgbaar als stand-alone model. De Big Joe stand-alone en de Classic II stand-alone zijn te installeren in uw buitenkeuken of op een grilltafel. Zo is er de OFYR Kamado tabel pro black, een speciale tafel voor jouw Kamado Joe. Deze grilltafel is geschikt voor de Classic II stand-alone en biedt een stevige basis voor de barbecue en maakt het mogelijk om het eten nabij de barbecue voor te bereiden. Onder in deze grilltafel is er voldoende opbergruimte voor de Kamado Joe accessoires. Die je op deze manier altijd bij de hand hebt.

Nog meer mogelijkheden met accessoires

Naast het grillen van vlees, vis en groente biedt de Kamado Joe nog veel meer mogelijkheden dankzij verschillende accessoires. Zo is er voor elk ingrediënt een passende grillplaat, kun je ook een pizza klaarmaken op de Kamado Joe en zelfs vanuit je luie stoel barbecueën. Met de innovatieve Kamado Joe accessoires zijn de barbecue mogelijkheden eindeloos.

Kamado Joe DōJoe pizzaoven

Eersteklas pizzaoven

Met de DōJoe verander je de Kamado Joe eenvoudig in een eersteklas pizzaoven. De DōJoe plaats je in de opening tussen de deksel en de onderzijde van de Kamado Joe. Op deze manier bevindt je pizza zich op de perfecte afstand van de kolen. Hierdoor wordt je bodem perfect gaar en krijg je een lekker knapperige topping. De DōJoe is in staat de temperatuur urenlang constant te houden. Heerlijke pizza’s maken voor een groot gezelschap is dan ook geen probleem. Met de pizzasnijder van Kamado Joe maak je je barbecue pizza ervaring compleet.

Kamado Joe JoeTisserie draaispit

JoeTisserie draaispit

De JoeTisserie is een van de andere innovatieve accessoires van Kamado Joe. De JoeTisserie is een draaispit met een stille elektromotor. Deze elektromotor is sterk genoeg om een spit met 22,5 kg vlees aan de drijven. De JoeTisserie draait het stuk vlees met een constante snelheid rond waardoor het vlees haar sappen behoudt en het vlees gelijkmatig gaart. Door dit draaispit blijft je vlees lekker mals en krijgt het een overheerlijke rooksmaak.

Vanuit je stoel barbecueën op lage temperatuur

De iKamand van Kamado Joe maakt het mogelijk om vanuit je luie stoel te barbecueën. De iKamand plaats je in de luchtschuif onder in de Kamado joe. Het apparaat regelt vervolgens voor jou de temperatuur en zorgt ervoor dat elk stukje vlees perfect wordt bereid. Jij kunt ondertussen gewoon iets anders gaan doen. Via de iKamand-app kun je het proces in de gaten houden. Door de slimme temperatuurregeling en ventilatoren van de iKamand wordt zelfs voor de minder ervaren barbecueër het grillen van vlees op een lage temperatuur een eitje.

Voor alle ingrediënten en bereidingswijzen een passende grillplaat

Het brede assortimenten grillplaten van Kamado Joe maakt dat er voor elk ingrediënt en bereidingswijze een passende grillplaat is. Zo is er de speksteen, een vuilafstotende plaat, die gelijkmatig blijft garen, maar met minder opvlammingen. Deze plaat zorgt ervoor dat het vlees in zijn eigen sappen gaart wat zorgt voor een extra lekkere smaak. Daarnaast is er de tweezijdige gietijzeren grillplaat. Deze grillplaat is aan de ene zijde geribbeld en aan de andere zijde glad. Dit maakt deze gietijzeren grillplaat geschikt voor meerdere toepassingen. Naast de verschillende grillplaten is het ook mogelijk je grilloppervlak te vergroten met een Kamado Joe grillvergroter. Deze grillvergroter maakt het mogelijk meer tegelijker te grillen en is daarmee een welkome aanvulling bij het barbecueën voor een groot gezelschap.

Unieke Kamado Joe houtskool

Kamado Joe houtskool

Naast een goede barbecue heeft ook de kwaliteit van de houtskool die je gebruikt een grote invloed op het resultaat van alles wat je grillt. Kamado Joe is dan ook op zoek gegaan naar de perfecte houtskool. De Kamado Joe houtskool is een uniek mengsel van drie soorten hardhout die wordt gemaakt door Argentijnse houtskoolspecialisten. Het hout wordt gebrand in traditionele buitenovens waardoor er grote houtskoolbrokken ontstaan. Deze Kamado Joe houtskoolbrokken branden beter, langer en schoner. Daarnaast geeft deze houtskool een heerlijke en unieke rooksmaak.

De verschillende Kamado Joe barbecues bieden unieke mogelijkheden, of je nu een hobby kok bent of al wat meer ervaring hebt met barbecueën, om een heerlijk mals stukje vlees te bereiden met een unieke rooksmaak. De mogelijkheden met een Kamado Joe zijn eindeloos, dus ga vooral lekker experimenteren!

Onafhankelijk gekeurd op basis van 15075 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Freek Haaksma, Voorburg

27-10-2020 |

Zeer goed.

“Zeer snel geleverd, binnen 1 dag. Prettige en heldere communicatie met een medewerkster. Ook de nazorg werd niet vergeten, wat we zeer op prijs stellen. In ieder geval een zaak om aan te bevelen.”

9