Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Zo maak je van de herfst een actief avontuur

Zo maak je van de herfst een actief avontuur

De een is in de herfst een ‘couch potato’ en de ander juist een doorgewinterd buitensporter. Het weer in de herfst is onvoorspelbaar, maar.. wel of geen zonnetje: de frisse herfstlucht is heerlijk en ook nog eens super goed voor je. Wist je dat je minimaal 30 minuten per dag aaneengesloten moet bewegen? Dit gaan wij deze herfst zeker nog doen om dat te halen. Doe je mee?

Wat een eikels!

herfstwandeling

Een bos vol beukennootjes, eikels en kastanjes: je komt het allemaal tegen tijdens een herfstwandeling in het bos. Ben jij een echt ochtendmens? Ga dan eens dauwtrappen! De dauw boven het water geeft ‘s-morgens een magisch effect en wie weet spot je wel een ree, eekhoorn of wild zwijn. Neem zeker je camera mee, het licht is in de herfst heel bijzonder, al helemaal in combinatie met alle mooie kleuren van de bladeren.

Ah, op dié fiets

fietsen in de herfst

Nederland wordt niet voor niets hét fietsland genoemd! Pak je trouwe ros uit de schuur, kleed je lekker warm aan en gaan met bana.. eh die fiets. Want ook in de herfst is het heerlijk om meters te maken. Als je even onderweg bent is je lichaam zo warm en kun je optimaal genieten van de mooie omgeving. Wel veilig natuurlijk, want met alle bladeren en regenval kan het hier en daar glad zijn. Een fietshelm is dan niet alleen fijn voor wat extra warmte, maar ook voor goede bescherming.

Scoren & salto’s maken

Ook in je eigen tuin kunnen jij en je kids met gemak aan die 30 minuten beweging komen! Spring je een half uurtje op de trampoline, dan train je je core- en rugspieren én je valt er vanaf. In gewicht dan, niet van de trampoline natuurlijk! Of je kinderen er blij van worden als je de trampoline op springt is een volgende vraag... maar ik zou het je zeker aanraden! Of wat dacht je van een potje voetbal? Laat je kinderen lekker uitrazen of haal de Cristiano Ronaldo in jezelf naar boven. Een voetbaltoernooitje zorgt in ieder geval voor veel gezelligheid. 1, 2, 3… SCOREEE!

Kano..? KaYes!

kanoën in de herfst

Van kleine riviertjes tot grote meren: in Nederland zijn er genoeg wateren en vaarroutes. Ga dus lekker op avontuur! Want ook in de herfst zijn er hele mooie droge en zelfs zonnige dagen waarop je ons Kikkerlandje vanaf het water kunt verkennen. Trek meerdere laagjes aan, neem voor de zekerheid een regenpak en waterdichte rugzak mee en je bent er helemaal klaar voor. Leuk om met én zonder kids te doen en ook nog eens goed voor je gezondheid. Heb je wat inspiratie nodig voor leuke vaarroutes, lees dan de blog ontdek de mooiste vaarroutes van Nederland. Wanneer ga jij lekker herfst dobberen?

Sta jij al in de startblokken? Hopelijk heb je genoeg inspiratie om deze herfst lekker actief door te komen. Go go go!

Onafhankelijk gekeurd op basis van 16414 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Ludo , Itegem

13-05-2021 |

Uitstekende service, snelle levering, volgens afspraak.

“Alles perfect volgens afspraak. Aan mij heb je er een nieuwe klant bij. Ludo”

10