Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • De ideale spa temperatuur bereiken? Lees onze tips

De ideale spa temperatuur bereiken? Lees onze tips

Uren verwarmen en nog steeds is jouw jacuzzi niet op de gewenste temperatuur. De ideale jacuzzi temperatuur bereiken vergt enige voorbereiding en is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt je voorstellen dat de spa in de winter niet altijd de ingestelde temperatuur van 40°C kan bereiken. In deze blog geven we je handige tips hoe je makkelijker de ideale jacuzzi temperatuur bereikt en de warmte van de spa beter vasthoudt.

Kies de hotspot in de tuin

jacuzzi-plaatsing

Om de ideale jacuzzi temperatuur te bereiken is het allereerst van belang om jouw opblaasbare jacuzzi op te zetten in een omgeving waar zo min mogelijk warmte verloren gaat. Je kunt je voorstellen dat in een open ruimte de warmte sneller verwaait en de jacuzzi dus eerder afkoelt. In de zomer zal je hier weinig last van hebben, maar wil je ook in de winter heerlijk bubbelen? Dan zullen alle kleine beetjes nodig zijn om de ideale jacuzzi temperatuur te bereiken. Om zoveel mogelijk warmte vast te houden adviseren we om de spa in een afgesloten ruimte of onder een overkapping te plaatsen. Op deze manier behoud je eenvoudiger de warmte en staat de spa niet direct in contact met koude wind. De temperatuur van het water is dus voor een groot deel afhankelijk van de omgevingstemperatuur en invloeden van buitenaf.

Een warme basis voor de jacuzzi

De ondergrond is (zeker in de winter) enorm koud en helemaal niet goed voor de temperatuur van jouw spa. Daarom heeft de opblaas spa een goede ondergrond als basis nodig. Zodat koude lucht niet vanuit de ondergrond in de jacuzzi kan trekken. Gelukkig worden de meeste jacuzzi’s geleverd met een isolerend grondzeil die je onder jouw jacuzzi legt. Op deze manier voorkom je dat er koude lucht via de onderkant bij de opblaasbare spa kan komen en bescherm je de jacuzzi ook direct tegen beschadigingen. Een standaard grondzeil is over het algemeen relatief dun. Om de warmte van jouw jacuzzi optimaal vast te houden, adviseren we in combinatie met het grondzeil gebruik te maken van foam ondertegels. Deze ondertegels zijn dikker dan het grondzeil en ook nog eens heerlijk zacht voor je voeten.

Vasthouden die warmte!

energiebesparende-cover-Intex

Nu je de nodige maatregelen hebt genomen om zo min mogelijk warmte te verliezen, is het van belang dat je deze warmte zo goed mogelijk vasthoudt. Dit doe je door de jacuzzi optimaal te isoleren. Ben je niet aan het bubbelen? Dek de jacuzzi dan af met een coverdeksel of energiebesparende cover en span hier vervolgens een spahoes overheen. Op deze manier behoud je de warmte van het water. Ga je de opblaas jacuzzi enkele dagen later weer gebruiken? Dan heeft de jacuzzi een aangename temperatuur en hoef je het water niet helemaal opnieuw te verwarmen. Zo geniet je sneller van een warm bad en ben je ook nog eens energiezuinig bezig.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 16414 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Ludo , Itegem

13-05-2021 |

Uitstekende service, snelle levering, volgens afspraak.

“Alles perfect volgens afspraak. Aan mij heb je er een nieuwe klant bij. Ludo”

10