Winkelwagen

Verlichting biOrb aquarium

Een goed afgestemde verlichting is voornamelijk voor eventuele aquariumplanten erg belangrijk. Zowel teveel als te weinig licht kan negatieve gevolgen hebben voor de beplanting. Er is echter geen ideale 'hoeveelheid' licht. De ene aquariumplant heeft namelijk behoefte aan minder licht dan de andere. Wat ten alle tijden vermeden moet worden is (teveel) invallend zonlicht. Dit is namelijk een garantie op algengroei. Gemiddeld kunnen we stellen dat de aquariumverlichting ongeveer 8 tot 12 uur moet branden op een dag. Mochten er geen aquariumplanten geplaatst zijn in het aquarium neemt het belang van een goed afgestemde verlichting af.

Verschillende verlichtingsmogelijkheden biOrb aquarium

Op het moment van schrijven zijn er standaard drie verschillende verlichtingsmogelijkheden. Veel biOrbs zijn verkrijgbaar in een zogenaamde LED, LED moonlight en MCR variant. Het verschil van deze biOrbs zit hem enkel in de verlichting. In deze blog leggen we uit wat de verschillen zijn tussen deze drie varianten en hoe deze ingesteld kunnen worden. Wat alle drie de varianten gemeen hebben is dat deze zijn uitgerust met een energiezuinige en duurzame LED lamp.

LED verlichting

Een aantal Biorb modellen zijn uitgerust met een LED moonlight lamp. Dit type verlichting bestaat uit een ring LED lampjes binnen in het aquarium welke het aquarium een echte 3D uitstraling geeft. Tevens schakelt deze lamp 's Nachts automatisch over op een kalm blauw licht welke het natuurlijke maanlicht simuleert.

MCR verlichting: Multi Colour Random

Vrijwel alle Biorb modellen zijn ook verkrijgbaar met MCR verlichting. Ook deze verlichtingsunit maakt gebruik van een energiezuinige en duurzame LED lamp. Echter geeft deze lamp je nog een aantal grote voordelen ten opzichte van de twee andere varianten. Deze worden voordelen / extra mogelijkheden worden onderstaand besproken.

1. Deze unit is uitgerust met een timer. Hiermee kun je de verlichting 8, 10 of 12 uur per dag inschakelen. Als je dit eenmaal hebt ingesteld zal de verlichting elke dag op het zelfde tijdstip aan én uit gaan. Tevens maakt de verlichting tijdens deze periode gebruik van een natuurlijke opbouw. Met verschillende kleuren licht worden namelijk de zonsopkomst, het daglicht, de zonsondergang en het maanlicht gesimuleerd.

2. Het witte LED licht kan met de bijgeleverde afstandsbediening veranderen in 16 andere kleuren. Dit kan je handmatig instellen met de afstandsbediening of je kunt gebruik maken van een automatische overloop. Met de afstandsbediening kan ook de helderheid nog gedimd worden tot 25%.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 13316 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

David Noeninckx, Hemiksem

03-06-2020 |

Top!

“Top!”

10