Winkelwagen

  • Home
  • Advies
  • Een gebruiksklaar opblaasbaar zwembad in 6 stappen

Een gebruiksklaar opblaasbaar zwembad in 6 stappen

Op zoek naar een opblaasbaar zwembad? Dan helpen we je graag het meest geschikte model te kiezen. De verschillen in opblaasbare zwembaden zitten hem vooral in het type, de afmetingen, en of er wel of geen filterpomp nodig is of bij zit inbegrepen. Doorloop het onderstaande eenvoudige stappenplan, en jij en/of jouw kinderen genieten binnenkort een opblaasbaar zwembad.

Stap 1: Meten

Bedenk van tevoren waar je wilt dat het zwembad komt te staan. Meet de standplaats of de ruimte op, zodat je zeker weet dat het zwembad daar daadwerkelijk kan staan. Vervolgens kun je op basis van de afmetingen een geschikt opblaas zwembad uitzoeken.

Stap 2: Het type kiezen

Je kunt kiezen voor een opblaasbaar kinderzwembad, of een Intex Easy Set. De opblaasbare kinderzwembaden zijn in de meeste gevallen wat kleiner en hebben een leuk thema met extra's. Denk bijvoorbeeld aan een walviszwembad met sproeiers. De Intex Easy Set heeft een topring die je opblaast. Het grootste formaat heeft een doorsnee van 550 cm.

Stap 3: Met of zonder pomp?

Je kunt er bij de aanschaf van een opblaasbaar zwembad voor kiezen om deze geleverd te krijgen met of zonder filterpomp. Wij raden altijd te kiezen voor een Intex Easy Set inclusief filterpomp. Om het water schoon en helder te houden is het namelijk van belang dat het water door een Intex filter of filtermedium gepompt wordt. Meer informatie hierover? Lees 'Wel of geen zwembadpomp voor jouw Intex zwembad?'. Let op: de opblaasbare kinderzwembaden hebben geen aansluiting voor een filterpomp. Hierbij kun je het water beter om de week even verversen.

Stap 4: Bestellen met grondzeil?

Als je de afmetingen weet, het type hebt gekozen, en weet of je er wel of geen filterpomp bij nodig hebt, kun je het geschikte model bestellen. Vraag jezelf wel eerst nog even af of het niet verstandig is om er een grondzeil bij te bestellen; met een grondzeil bescherm je de bodem en de grond van je tuin, en voorkom je onnodige beschadigingen. Zodra je bestelt hebt, gaat er in de meeste gevallen maximaal één werkdag overheen, voordat je je opblaasbare zwembad in huis hebt.

Stap 5: Uitpakken en uitspreiden

Zodra je bestelling binnen is, en het mooi weer is, kun je het zwembad op gaan zetten. Spreid eerst het grondzeil uit op de plek waar het zwembad moet komen te staan, en vervolgens het zwembad zelf.

Stap 6: Opblazen

Het enige dat je bij de Easy Set op hoeft te blazen, is de topring. Bij de andere opblaasbare zwembad gaat het wel om het gehele bad, maar deze zijn ook een stukje kleiner. Wij raden het bad van lucht te voorzien met een luchtpomp. Probeer ook zo goed mogelijk alle vouwen uit de bodem van je liner te halen.

Stap 7: Vullen en klaar!

Je bent binnen 10 minuten klaar met het opzetten van je zwembad, en kunt hem daarna meteen vullen met water. Heb je een filterpomp bij je zwembad? Sluit deze dan aan met behulp van de meegeleverde gebruiksaanwijzing.

Alle opblaasbare zwembaden

Het bovenstaande stappenplan om een opblaasbaar zwembad op te zetten, kun je direct toepassen. Klik op een van de buttons hieronder en koop het voor jou meest geschikte opblaas zwembad.

Onafhankelijk gekeurd op basis van 13264 beoordelingen!
  • Onafhankelijke beoordelingen
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Gecertificeerde webwinkel

Ingrid, Zwolle

01-06-2020 |

Prima

“Snelle goede levering. Goede producten”

10